Det kan være nyttig og interessant å følge med på hvor mange lesere du har og hvem de er. Et godt og gratis verktøy for dette er Google Analytics, og her er en oppskrift på hvordan du kan legge dette inn i bloggen din.

1. Lag en gratis konto og logg inn på Google Analytics.
  2. Registrer bloggen din inne på Google Analytics. Da får du en en kode som begynner på UA- etterfulgt av en tallrekke.
  3. Gå tilbake til bloggen og til siden “innstikk”. Aktiver plugin-en som heter “Google Analytics”.
  4. Lim inn UA-koden på siden som heter “Google Analytics” i bloggen og klikk “uppdate UA-string”.

Det er viktig at du ikke legger inn noe annet enn tallrekken som begynner på UA- (for eksempel UA-1234567-8). Ikke legg inn koder som for eksempel begynner med <script>….

Etter en dag eller to kan du gå til Google Analytics og se hvor mange besøk du har, hvor de kommer fra samt en hel rekke andre opplysninger om leserne dine.